Katere podatke zbiramo?

Restavracija Mango, Matic Gril s.p.,  zbira sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v skriti obliki, IP naslov naprave s katere se prijavljate ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu rezervacije.restavracija-mango.si. Restavracija Mango, Matic Gril s.p. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Uporabnik se z uporabo spletnega mesta rezervacije.restavracija-mango.si strinja z vsakokratno veljavnimi splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Restavracija Mango, Matic Gril s.p., kot upravljavec osebnih podatkov, bo le te uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in ostalo z naročilom povezano in potrebno komunikacijo.

Upravljavec bo osebne podatke uporabljal tudi za namene neposrednega trženja in proučevanja nakupnih navad na podlagi podatkov o kupljenih izdelkih in posledično ciljnega trženja. Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da upravljavec trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke in podatke o nakupovanju za prej navedene namene.

Prijava na e-novice

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Restavracija Mango, Matic Gril s.p., do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah do 1-krat na 14 dni. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic. Za prijavo na e-novice restavracija Mango zbira sledeče podatke: ime in priimek, e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice restavracije Mango. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim na info@restavracija-mango.si, ali s klikom na gumb ODJAVA v poslanem e-mail sporočilu zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec Restavracija Mango, Matic Gril s.p., se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Registracija uporabnika

V spletni rezervacijski platformi rezervacije.restavracija-mango.si se lahko posameznik prijavi kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je skrito in znano le uporabniku. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v svojem imenu in s svojim geslom nastopal le on oz. oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu. Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, upravljavec ne odgovarja.

V primeru, da se uporabnik registrira, bo Restavracija Mango, Matic Gril s.p., vpisane podatke do preklica uporabljal za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Restavracija Mango, Matic Gril s.p., podatke hrani do preklica ali odjave skladno s slovensko in evropsko zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim na info@restavracija-mango.si, ali s klikom na gumb ODJAVA v poslanem e-mail sporočilu. V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke: v vsebini sporočila mora biti navedeno ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kor registrirani član.

Nakupovanje kot gost

V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo Restavracija Mango, Matic Gril s.p., vpisane podatke uporabil za obdelavo oddanega naročila. Spletna rezervacijska platforma kot davčni zavezanec mora v skladu s 86. členom ZDDV-1 zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu. Uporabnik lahko specifična vprašanja na spletno rezervacijsko platformo rezervacije.restavracija-mango.si posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, pač pa podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta rezervacije.restavracija-mango.si.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov, ugovarja obdelavi ter vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu. Za uresničevanje vaših pravic s področja varstva osebnih podatkov v restavraciji Mango skrbi pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov, s katerim lahko kadarkoli stopite v stik glede vseh vprašanj povezanih z obdelavo vaših osebnih podatkov in uresničevanjem vaših pravic na podlagi veljavnih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Sporočilo mu lahko pošljete po elektronski pošti na naslov:  info@restavracija-mango.si ali po navadni pošti na naslov: Restavracija Mango, Matic Gril s.p., Turnerjeva ulica 17, 2000 Maribor, s pripisom “za DPO”.

Kako zagotavljamo varnost podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh spletne rezervacijske platforme rezervacije.restavracija-mango.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Restavracija Mango, Matic Gril s.p., varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svojo privolitev. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Restavracija Mango, Matic Gril s.p., pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji), s katerimi ima sklenjene ustrezne pogodbe o varovanju in obdelavi osebnih podatkov. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svoje elektronske naprave.

Spletna rezervacijska platforma rezervacije.restavracija-mango.si za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Ko uporabnik vnese podatke o plačilni kartici v primeru plačila z bančno kartico, se le ti v kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno v strežnik banke.
Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Restavracija Mango, Matic Gril s.p., jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Podatki so lahko posredovani
•    družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …);
•    marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki);
•    podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (PayPal, dostavne službe ipd.), vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;
•    pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).
Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.

Privolitev in obdobje hrambe

Z uporabo spletnega mesta rezervacije.restavracija-mango.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Z uporabo naše spletne strani uporabnik potrjuje da je prebral, razumel in se strinjal z vsemi pogoji zaupnosti podatkov in načini uporabe rezervacije.restavracija-mango.si.
Restavracija Mango, Matic Gril s.p., podatke hrani do preklica ali odjave skladno s slovensko in evropsko zakonodajo oziroma do dosege namena, zaradi katerega so se podatki zbirali ali nadalje obdelovali.

Upravljavec osebnih podatkov je: Restavracija Mango, Matic Gril s.p., Turnerjeva ulica 17, 2000 Maribor, SI 56555296. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na info@restavracija-mango.si.

Google Analytics

Ta stran uporablja storitve „Google Analytics”, ponudnika Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA) za analizo obiskov spletih strani. Ponudnik uporablja »piškotke« – besedilne datoteke, ki se hranijo na vašem računalniku. Informacije, zbrane s piškotki, se praviloma pošiljajo na Googlov strežnik v ZDA in se tam hranijo.

Na tej strani je vaš IP naslov anonimiziran. IP naslov uporabnika je v državah članicah EU in Evropskega gospodarskega prostora skrajšan. Zaradi te skrajšave vaš IP ne predstavlja več osebnega podatka. V okviru dogovora o obdelavi podatkov, ki so ga upravljavci spletnih strani sklenili z Google Inc., ta s pomočjo zbranih informacij ovrednoti uporabo spletne strani in aktivnosti na njej in izvaja storitve, povezane z uporabo interneta.

Nalaganje in hranjenje piškotkov na vašem računalniku lahko onemogočite, tako da spremenite ustrezne nastavitve vašega brskalnika. Ne moremo pa vam zagotoviti, da boste lahko brez omejitev uporabljali vse funkcije spletne strani, če vaš brskalnik ne bo omogočal piškotkov.

Tudi preko vtičnika brskalnika lahko preprečite, da bi se informacije, zbrane s piškotki (vključno z IP naslovom), posredovale Google Inc. in tam uporabljale. Naslednja povezava vas bo povezala z ustreznim vtičnikom:

  • https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Na tej povezavi boste našli podrobnejše informacije o uporabi piškotkov podjetja Google Inc.:

  • https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=sl

Facebook Pixel

Na spletni rezervacijski platformi rezervacije.restavracija-mango.si uporabljamo Facebook Pixel. Ponuja možnost spremljanja vedenja uporabnikov, potem ko so bili po kliku na Facebook oglas preusmerjeni na eno od naših spletnih mest. Ta postopek je zasnovan tako, da oceni učinkovitost Facebook oglasov za statistične in tržne raziskave ter lahko pomaga pri optimizaciji prihodnjih oglaševalskih kampanj. Zbrani podatki so za nas anonimni, zato ne moremo sklepati o identiteti uporabnikov in Facebooku niti ne posredujemo nobenih vaših osebnih podatkov. Vendar pa Facebook shranjuje in obdeluje podatke, tako da je povezava z ustreznim uporabniškim profilom možna in lahko Facebook uporablja podatke za lastne oglaševalske namene v skladu s Facebookovimi smernicami za uporabo podatkov (https://www.facebook.com/about /privacy). Če ste član Facebooka in ne želite, da Facebook zbira podatke o vas in jih povezuje z vašimi podatki o članstvu, shranjenih na Facebooku, lahko nasprotujete uporabi Facebook Pixla tukaj.

Dosegljivi smo na:

  • Restavracija Mango, Matic Gril s.p, Lorbekova ulica 017, 2341 Limbuš, Slovenija
  • tel.: 031 342 006
  • e-pošta: info@restavracija-mango.si
  • ID za DDV: SI 56555296

Stanje: 29.07.2021